Digital Storytelling – Digitaalinen tarinankerronta

Digitaalinen tarinankerronta on yksi mahdollisuuksia täynnä oleva uusi oppimismuoto tulevaisuuden koulutuksessa. Digitaalisessa tarinankerronnassa yhdistyvät tekniset taidot, luovuus ja viestintä. Hyödyntämällä nykyaikaisen viestintätekniikan luovaa potentiaalia opiskelijat työskentelevät yhdessä, vertailevat ja kehittävät ideoitaan, ja tulevat tekijöiksi, tuottajiksi ja aktiivisen oppimisen osallistujiksi.

Työkalu ja jakamisen alusta: MoViE

Ensisijainen työkalu FINNABLE tarinankerronnassa on MoViE eli Mobile Video Experience, joka mahdollistaa yhteistyön luokkahuoneessa ja sen rajojen yli. MoViE:n avulla opiskelijat voivat luoda, muokata ja jakaa digitaalisia tarinankerrontaprojekteja yksinkertaisella videolla mobiililaitteista.

MoViE tarjoaa tilan mobiilien digitaalisten tarinankerrontaprojektien jakamiseen ja luomiseen. Näillä opiskelijoilla on mahdollisuus ottaa kansainvälinen näkökulma oppimiseen tekemällä yhteistyötä ja vuorovaikutuksessa muiden maiden ikätovereiden kanssa. Rajattoman luokkahuoneen opettajat rikkovat myös esteitä paikallisesti, kun he käyttävät mobiilia digitaalista tarinankerrontaa keinona rohkaista opiskelijoita tutkimaan kriittisesti paikallisia yhteisöjään ja ympäristöään.

MoViE: n pääpiirteet ovat:

  • Opiskelijoiden yksityisyys säilytetään; sitä isännöidään suojatulla palvelimella
  • Aikuiset moderoivat sisältöä tarvittaessa
  • Painopiste on tarinankerronnassa, muokkaus ja tuotanto ovat yksinkertaisia ​​ja nopeita
  • Se on ilmainen ja verkkopohjainen
  • Sovellukset ovat saatavilla verkossa, ilmaisia ​​ja helposti ladattavia