Finnable Newsletter syyskuu 2014

Kirjajulkaisu:

files/img/Kirjan kansikuva.JPG

Lokakuussa julkaistaan uusi kirja ”Finnish Innovations and Technologies in Schools” (Hannele Niemi, Jari Multisilta, Lasse Lipponen and Marianna Vivitsou (Eds.) Sense Publishers) Kirjassa tarkastellaan eri näkökulmista, kuinka suomalaisessa koulutusjärjestelmässä on pyritty edistämään niiden taitojen oppimista, joita oppilaat tarvitsevat menestyäkseen yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa. Kirja on tuotettu yhteistyössä tutkijoiden, opettajien, koulun johtajien, julkisen sektorin ja yksityisten yritysten kanssa. Kirjassa kerrotaan tapaustutkimusten kautta, kuinka teknologiaa voidaan hyödyntää formaalien ja informaalien oppimisympäristöjen rajojen ylittämiseksi. Siinä esitellään uusia tapoja siihen, kuinka digitaalisen tarinankerronnan ja pelien avulla voidaan tehdä oppimisesta hauskaa ja motivoivaa. Kirja esitellään Frankfurtin kirjamessuilla 8.10.–12.10.2014. Myös Rajaton luokkahuone –teos on näkyvästi mukana messuilla. Lisätietoa Frankfurtin kirjamessuista osoitteessa:

http://www.buchmesse.de/en/fbf/

 

Vieraileva luennoitsija ja kirjanjulkaisutilaisuus:

Eduaro Andere työskentelee vierailevana tutkijaprofessorina New Yorkin yliopistossa, ja hänen kiinnostuksen kohteinaan on muun muassa koulutuspolitiikka ja vertaileva koulutus. Hän esittelee Helsingin yliopistolla uuden kirjansa ”Teachers' Perspectives on Finnish School Education”. Kirjassa käsitellään suomalaista koulutusjärjestelmää ja sen kulttuurista kontekstia. Tilaisuus järjestetään 30.9.2014 kello 13.00–15.00 osoitteessa Siltavuorenpenger 3A, Helsingin yliopisto, Athena-rakennus, huone 302. Tapahtuma on ilmainen, mutta vaatii rekisteröitymisen. Tarkemmat tapahtumatiedot ja rekisteröityminen Ciceron sivuilla:

http://www.cicero.fi/recent-news/items/teachers-perspectives-on-finnish-school-education.html

 

Taiwanilaisen jatko-opiskelijan ajatuksia suomen koulujärjestelmästä:

Chia-Chi Wang on neljännen vuoden tohtoriopiskelija Taiwanista, National Sun Yat-sen -yliopiston kasvatustieteen laitokselta. Hän on tutkijavierailulla Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa huhtikuun 2014 alusta marraskuun loppuun asti. Kysyimme häneltä ajatuksia liittyen suomalaiseen ja taiwanilaiseen koulujärjestelmään: millaisia eroja hän näkee maiden välillä, ja millaisia hyviä asioita kummastakin koulujärjestelmästä löytyy. Lue koko haastattelu Finnable blogista:

http://www.finnable.fi/blog/2014/09/

 

Turkkilainen tutkijatohtori vierailee Helsingin yliopistossa:

Fisun Aksit on apulaisprofessori Turkista, Pamukkale – yliopiston Maantieteiden laitokselta. Hän on vierailevana tutkijatohtorina Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa lukukauden 2014–2015 ajan.  Hänen akateemisina kiinnostuksen kohteinaan ovat maantiedon koulutus ja opettajankoulutus. Hän on kiinnostunut tutkimaan innovatiivisia opetusmenetelmiä sekä vaihtoehtoisia arviointimenetelmiä. Lue Fisunin terveiset Finnable blogista:

http://www.finnable.fi/blog/2014/09/

 

Innovatiivinen koulu -osahanke tiedottaa:

Innovatiivinen koulu –osahankkeessa kehitetään, tutkitaan ja levitetään yhteistyössä valtakunnallisen Innokas-verkoston kanssa teknologian hyödyntämistä oppimisen, opetuksen ja vuorovaikutuksen tukena.

Innokas-verkosto järjestää EU koodi- ja robottiviikkojen aikana opettajille ja opettajiksi opiskeleville suunnatun Kiinnostaako koodaus ja robotiikka? -tapahtumakiertueen sekä haastaa päiväkodit ja koulut osallistumaan viikkoihin. Tapahtumissa tutustut koodaukseen ja robottien ohjelmointiin Innokas-verkoston opettajien ja oppilaiden ohjaamissa toiminnallisissa työpajoissa ja kuulet käytännön esimerkkejä koodauksen ja robotiikan hyödyntämisestä 2000-luvun taitojen oppimisessa. Tarkemmat tapahtumatiedot ja ilmoittautumisohjeet löydät oheisesta liitteestä ja osoitteesta:

http://www.innokas.fi/events/coderobotweek2014roadshow

Tervetuloa mukaan innostumaan ja innovoimaan yhdessä!

Go back