Finnable Newsletter maaliskuu 2015

Kevään tutkijavaihtoja:

CICERO Learning –tutkimusryhmän johtaja, professori Hannele Niemi, työskentelee vierailevana tutkijana Kaliforniassa Stanfordin yliopistossa maalis-huhtikuun ajan.

Tohtoriopiskelija Anca Prisacariu on tutkijavierailulla Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisessä tiedekunnassa maaliskuun alusta elokuun loppuun saakka. Hänen ohjaajanaan toimii professori Hannele Niemi. Anca suorittaa tohtoriopintojaan Psykologian ja kasvatustieteen tohtorikoulussa Bukarestin yliopistossa, ja hänen tutkimukselliset kiinnostuksen kohteensa liittyvät korkeakoulutuksen laatuun, erityisesti korkeakoulujen arviointiin ja laatujärjestelmiin kehittämisvälineinä.

files/img/boundlessclassroom/Anca Prisacariu_photo.jpg

 

MoViE-työpajoista ideoita jatkokehitykseen:

MoViE (Mobile Video Experience) on suljettu verkkoympäristö, jossa käyttäjien on mahdollista ladata ja muokata videoita, katsella muiden tekemiä videoita sekä jakaa omia videotarinoita muiden MoViE:n käyttäjien kanssa.

CICERO Learning -verkosto järjesti helmikuussa MoViE-työpajoja Helsingin yliopistolla. Työpajoissa tutustuttiin MoViE-alustaan ja sen ominaisuuksiin. Osallistujat tuottivat pienryhmissä omia digitaalisia tarinoita ja testasivat MoViE-palvelun käyttöä. Työpajoista saatiin tärkeää palautetta MoViE:n jatkokehitykseen. Opettajat kertoivat näkemyksiään siitä, mitkä asiat palvelussa tulisi huomioida opetuskäyttöä ajatellen. Työpajoissa keskusteltiin muun muassa tablet-laitteiden lisääntyneestä käytöstä koulumaailmassa. Tämä muutos tullaan huomioimaan MoViE:n kehityksessä. CICERO Learning -verkosto kiittää kaikkia työpajoihin osallistuneita hyvästä palautteesta!

 

Innovatiivinen koulu –osahankkeen kuulumisia:

Innovatiivinen koulu -osahankkeessa kehitetään, tutkitaan ja levitetään yhteistyössä valtakunnallisen Innokas-verkoston kanssa teknologian hyödyntämistä oppimisen, opetuksen, johtajuuden ja vuorovaikutuksen tukena. Lue Innokas-verkoston Suomen kuulumisia osoitteesta www.innokas.net

Innokas-verkosto koordinoi kansainvälistä Global Educational Community -verkostoa. Verkostoon kuuluu toimijoita Kiinasta, Australiasta, Yhdysvalloista, Kanadasta ja Suomesta. Suomesta toiminnassa on mukana kouluja Espoosta, Helsingistä, Kirkkonummelta, Oulusta ja Rovaniemeltä. Lue lisää kansainvälisestä toiminnasta osoitteessa http://globalinnokas.com/

Professori Jari Lavonen on esitellyt Innovatiivinen koulu -osahanketta helmikuun aikana opetusalan konferensseissa Barcelonassa ja Johannesburgissa.

Robocup Junior Finland, SciFest -organisaatio, Itä-Suomen yliopisto ja Innokas -verkosto järjestävät yhteistyössä Innokas2015/RoboCup Junior SM-kisat 23.-25.4.2015 SciFest tapahtuman yhteydessä Joensuussa. Luvassa kisailujen lisäksi toiminnallisia esittelypisteitä ja työpajoja. Tule mukaan innostumaan ohjelmoinnista ja robotiikasta! Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta http://www.innokas.fi/events/innokas2015

Go back