Finnable Newsletter maaliskuu 2014

Tulevia tapahtumia:

Cicero Learning ja Finnable ovat aktiivisesti mukana ITK-konferenssissa (http://www.itk.fi/2014/), joka järjestetään 9.-11.4.2014 Aulangolla, Hämeenlinnassa. Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa (ITK) on Suomen suurin tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön konferenssi, joka haastaa kasvatusalan ammattilaiset jakamaan kokemuksia ja näkemyksiä siitä, miten voitaisiin rakentaa uusia tapoja oppimisen tukemiseksi ja kehittämiseksi. Luvassa muun muassa seuraavia mielenkiintoisia tapahtumia:

Keskiviikko 9.4.2014

MoViE-workshop klo 10–13 http://www.itk.fi/2014/ohjelma/foorumi/496:Tavoitteena on tutustua ja oppia käyttämään MoViE -ympäristöä yhteisöllisten videotarinoiden luomisessa ja jakamisessa. Työpajassa esitellään kokemuksia kansainvälisistä hankkeista, joissa MoViE-alustaa on käytetty ja työpaja soveltuu kaikille, jotka haluavat oppia käyttämään MoViE -palvelua omassa opetuksessaan.

Torstai 10.4.2014

Foorumiesitys klo 15:30 - 16:00: Mobiilivideot ja MoViE-ympäristön käyttö eri oppiaineissa http://www.itk.fi/2014/ohjelma/foorumi/496 Esityksessä kuvataan mobiililaitteiden käyttökokemuksia luonnontieteellisten ja humanististen aineiden opetuksessa ja oppimisessa Suomessa ja kansainvälisesti.

Foorumiesitys klo 11:45 - 12:15: Robotit tulevat – oletko valmis? http://www.itk.fi/2014/ohjelma/foorumi/426 Foorumissa esitellään eri puolilla Suomea Innokas-verkostossa kehitettyjä monipuolisia tapoja hyödyntää robotiikkaa ja ohjelmointia 21. vuosisadan taitojen oppimisen tukena. Esityksessä kerrotaan robotiikan hyödyntämisesimerkkejä ala- ja yläkoulusta oppiainerajoja ylittäen.

Perjantai 11.4.2014

Teemaseminaari klo 9.30-10.45: Tulevaisuuden oppimisen arviointi ja kannustusjärjestelmät http://www.itk.fi/2014/ohjelma/teemaseminaari/599 Teemaseminaarin tarkoituksena on keskustella oppimisen arvioinnista uusista näkökulmista, pohtia oppimismerkkien merkitystä oppilaitoksille, oppijoille ja ulkopuolisille tahoille ja esitellä aiheeseen liittyvän hankkeen toimintaa ja tavoitteita.

Tervetuloa myös tutustumaan CICERO Learning -verkoston näyttelypöytään. Näyttelyosastolla alan yritykset, tuotteiden ja palvelujen tarjoajat sekä konsultit ja kouluttajat esittäytyvät konferenssiyleisölle. Esillä mm. eurooppalainen KeyCoNet-projekti, jossa tutkitaan oppimisen avaintaitoja http://keyconet.eun.org/.

Julkaisuja:

Rajaton luokkahuone -kirja julkaistaan ITK-päivillä 9-11.4.2014!  Kirja on tehty yhteistyössä Finnable 2020 -tutkijoiden kanssa. Kirjassa kerrotaan innostavia tarinoita siitä, miten teknologia auttaa oppimisessa ja miten jokainen opettaja voi hyödyntää sitä opetuksen tukena.

Kirjaan tutustumalla voit oppia mm:

  • huomaamaan, miten teknologia tarjoaa lukuisia välineitä aktiiviseen oppimiseen
  • käyttämään uusia pedagogisia käytäntöjä teknologian soveltamiseen
  • luomaan yhteistyötä kodin ja koulun välillä sekä oppilaiden ja muiden lähiympäristön toimijoiden ja kumppaneiden välillä
  • edistämään koulujen kansainvälistymistä ja avointa jakamisen pedagogiikkaa yli alueellisten ja kulttuuristen rajojen

Kirja jaetaan jokaiselle ITK-päivien osallistujalle ilmaiseksi, jonka jälkeen se menee myyntiin PS-kustannuksen kautta www.ps-kustannus.fi.

Innovatiivinen koulu -osahanke tiedottaa:

Innokas 2014 ja RoboCup Junior SM-kisat Oulussa 14.–16.5.2014. Koulujen ilmoittautuminen on käynnissä! http://www.innokas.fi/fi/events/innokas2014

Lue lisää Innovatiivinen koulu -osahankkeen ja Innokas-verkoston kuulumisia osoitteista:

Mobiililaitteet oppimisen ja opetuksen tukena

http://oppimisverkotvesille.wordpress.com/2014/03/08/itsesaatelytaitoja-ja-yhteisollista-oppimista/
http://oppimisverkotvesille.wordpress.com/2014/03/06/ipadien-kaytto-monipuoliseksi/


Innokkaan ja Stanfordin yliopiston Fablab@schools toiminnan yhteistyö käynnistyy maaliskuussa
http://luovuusjainnovatiivisuus.wordpress.com/2014/03/01/innokkaan-ja-stanfordin-yliopiston-fablabschools-toiminnan-yhteistyo-kaynnistyy/

Osahankkeessa on edistetty kansainvälistä yhteistyötä esittelemällä Innovatiivisen koulun mallia mm. Quatarin opetusministerille ja Barcelonan yliopiston vieraille helmi-maaliskuussa Helsingissä. Lisäksi tutkijat ovat järjestäneet luentosarjan Innovatiivisen koulun  -mallista ja tiedeopetuksesta Pontificia Universidad Católica del Perú yliopistossa Perussa.

Muita vinkkejä:

Huffington Post Education -verkkosivuilla on julkaistu artikkeli ”The Global Search for Education: Fun and Learning” http://goo.gl/PM5IUK. Artikkelissa puhutaan peleistä ja oppimisesta, ja se liittyy Finnable 2020 -tutkimushankkeessa toteutettuun Angry Birds Playground -materiaalien tutkimukseen.

MoViE- uutisia: Järjestämme toisen virtuaalisen MoViE-neuvontatuokion 25.3.2014 klo 16.00–17.00, jossa kuka tahansa voi tulla kysymään MoViE-palveluun liittyvistä asioista. Neuvonta järjestetään Adobe Connectin kautta. Osallistumaan pääsee oheisen linkin kautta: https://connectpro.helsinki.fi/cicero. Adobe Connectin käyttöohjeet löytyvät osoitteesta: https://connectpro.helsinki.fi/p74a5qpdiql/. MoViE-palveluun liittyviä kysymyksiä tai tiedusteluja voi tuttuun tapaan lähettää myös osoitteeseen: cicero-moviehelp(at)helsinki.fi

Finnable 2020 -hankkeen lisäksi nyt myös Cicero Learning on Twitterissä (@CICERO_Learning). Käy seuraamassa Cicero Learning -verkostoon liittyviä uutisia hakusanalla #cicero_learning!

Go back