Finnable Newsletter kesäkuu 2014

MoViE-uutisia:

MoViE (Mobile Video Experience) on suljettu verkkoympäristö, jossa käyttäjien on mahdollista ladata ja muokata videoita, katsella muiden tekemiä videoita sekä jakaa omia videotarinoita muiden MoViE:n käyttäjien kanssa.

MoViE:n iOS- ja Android -sovellukset ovat päivittyneet versioon 2.0.9. Päivitys sisältää lähinnä virheenkorjauksia. Päivityksen voi ladata oman laitteen sovelluskaupasta. MoViE:n käyttöliittymä toimii nyt myös Kiinan kielellä!

 

Innovatiivinen koulu -osahanke tiedottaa:

Innovatiivinen koulu –osahankkeessa kehitetään, tutkitaan ja levitetään yhteistyössä valtakunnallisen Innokas-verkoston kanssa teknologian hyödyntämistä oppimisen, opetuksen ja vuorovaikutuksen tukena.

Innokas-verkoston toimintaa esiteltiin keskiviikkona 11.6. vuoden 2014 Robottiviikon Kick off -tilaisuudessa ja perjantaina 13.6. Tekniikan akateemisten liiton järjestämässä Oppimisympäristöt 2020- tapahtumassa. Perjantain 13.6. tapahtumaan osallistui Innokas -verkoston kutsumana professori Paulo Blikstein (Stanfordin yliopisto/Fablab@schools). Paulo Blikstein, professori Jari Lavonen ja Innokas-verkoston johtaja Tiina Korhonen toimivat tilaisuudessa alustajina Oppimisympäristöt 2020 -teemaan liittyen.

Lisätietoja ja lyhyt kooste tapahtumasta osoitteessa:

http://www.tek.fi/perusopetus

OPH:n hyvien käytänteiden sivuilla esitellään menetelmiä tai toimintatapoja, joita on kehitetty opetuksen ja oppimisen tueksi, yhteistyön kehittämiseen, toiminnan suunnitteluun ja organisoimiseen, verkostoitumiseen, opetushenkilöstön kouluttamiseen tai arviointiin. Innokas-verkoston toimintaan liittyen on julkaistu OPH:n hyvien käytäntöjen sivuilla:

Robotit tulevat -oletko valmis?

https://hyvatkaytannot.oph.fi/kaytanto/1820/

Oppilaat asiantuntijoina

https://hyvatkaytannot.oph.fi/kaytanto/1776/

Oppilaiden vetämät välituntikerhot

https://hyvatkaytannot.oph.fi/kaytanto/1819/

 

Tulevia tapahtumia syksyllä:

Erilaisten oppijoiden liitto ry järjestää syksyllä (7.10.2014) Erilaisen oppimisen hullut päivät, jossa teemana on Apuvälineiden ja pelien ihmeellinen maailma. Päivä sisältää luentoja, tietoiskuja, näytetunteja, lukitarinoita, keskusteluja ja lukineuvontaa. Mukana luennoimassa on myös Rajaton luokkahuone –teoksen kirjoittajia. Tapahtuma on tarkoitettu erilaisille oppijoille, vanhemmille, ammattilaisille sekä kaikille, joita erilainen oppiminen ja monenlaiset oppimisen keinot kiinnostavat. Lisätietoa löytyy osoitteesta:

http://www.erilaistenoppijoidenliitto.fi/?page_id=2798

 

Toivotamme kaikille lämmintä ja rentouttavaa kesää! Seuraava newsletter ilmestyy elokuussa.

Go back