Finnable Newsletter helmikuu 2014

Uutisia

Innovatiivinen koulu –osahankkeen tieteellinen johtaja, professori Jari Lavonen palkittiin tammikuussa luonnontieteellisten aineiden oppikirjatuotannosta. Suomen tietokirjailijat ry myönsi Oppikirjailijapalkinnon Lavosen laajasta ja ansiokkaasta oppikirjatuotannosta.
http://www.suomentietokirjailijat.fi/yhdistys/palkinnot/oppikirjailijapalkinto/

FINNABLE 2020 –hankkeen tieteellinen johtaja, professori Hannele Niemi sai tammikuussa Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n myöntämän Vuoden koulutusvaikuttaja –tunnustuksen. OAJ antaa tunnustuksen ansioituneelle koulutuksen ja kasvatuksen puolestapuhujalle. Tunnustuksen perusteena on Hannele Niemen pitkäjänteinen, koko uran kestänyt työ opettajuuden ja opettajankoulutuksen sekä suomalaisen koulutusjärjestelmän laadun ja tunnettuuden puolesta.
http://www.cicero.fi/recent-news/items/hannele-niemi-vuoden-koulutusvaikuttaja-2013.html

MoViE-uutisia

Koulujen välinen yhteistyö
Autamme kouluja Suomesta, Kreikasta, Espanjasta ja Singaporesta löytämään kansainvälisiä yhteistyöluokkia MoViE-projekteihin. Singapore etsii Suomesta 9-luokkia yhteiseen MoViE-projektiin kevään aikana. Singaporelaisten projekti liittyy matematiikan, fysiikan ja kemian oppiaineisiin. Espanjassa toivotaan Suomesta kahta yhteistyöluokkaa yhteiseen MoViE-projektiin: yksi 4. luokka ja yksi 8. luokka.
Jos olet kiinnostunut koulujen välisestä yhteistyöstä (joko Suomesta tai kansainvälisesti), niin laita meille postia osoitteeseen cicero-moviehelp(at)helsinki.fi.

MoViE-tuki
Järjestämme tästä eteenpäin kuukausittain yhden virtuaalisen MoViE-neuvontatuokion, jossa kuka tahansa voi tulla kysymään MoViE-palveluun liittyvistä asioista. Neuvonta järjestetään Adobe Connectin kautta. Ensimmäinen neuvontakerta on tiistaina 25.2.2014 klo 15.00-16.00. Osallistumaan pääsee oheisen linkin kautta: https://connectpro.helsinki.fi/cicero. Adobe Connectin käyttöohjeet löytyvät osoitteesta: http://www.helsinki.fi/helpdesk/ohjeet/videoviestinta/verkkokokoukset/index.html.

Päivitykset
Sekä iOS että Android -ohjelmistot on päivittyneet versioon 2.0.6 (iOS) ja 2.0.7 (Android) ja ne voi ladata kummankin laitteen sovelluskaupasta. Windows Phone -ohjelmaan ei toistaiseksi ole saatavilla päivitystä.

Uudet ominaisuudet
MoViE osaa nyt hakea laitteen galleriasta tai videokirjastosta kuvan tai videon (painamalla etusivun Upload media from gallery/device). Android-laitteissa ainoastaan laitteella kuvattuja Galleriaan tallennettuja kuvia ja videoita voi tuoda MoViE:een. Vaikka vaihtoehdoissa näkyykin esimerkiksi SkyDrive, niin sieltä videoita tai kuvia ei voi tuoda.

MoViE koulutukset
Tammikuussa järjestämämme MoViE-työpaja oli todella suosittu, ja toi mukanaan monia uusia yhteistyökuvioita. Uusia MoViE-työpajoja ei näillä näkymin keväällä järjestetä, mutta meillä on pyynnöstä mahdollisuus järjestää koulutuksia uusille MoViE-käyttäjille. Jos olet kiinnostunut MoViE-koulutuksesta, niin lähetä koulutuspyyntö osoitteeseen cicero-moviehelp(at)helsinki.fi.
Luomme pyynnöstä myös uusia MoViE-käyttäjätunnuksia. Jos haluat tunnukset itsellesi tai ryhmällesi, lähetä pyyntö osoitteeseen cicero-moviehelp(at)helsinki.fi.

Innovatiivinen koulu -osahanke tiedottaa

Tiina Korhonen Innovatiivinen koulu –osahankkeesta on helmi-huhtikuun ajan vierailevana tutkijana Stanfordin yliopistossa. Vierailun aikana käynnistetään yhteistyötä Innokas-verkoston (www.innokas.net) ja Stanfordin Fablab@schools (tltl.stanford.edu/projects/fablabschool) toiminnan välille. Lisää kuulumisia seuraavassa newsletterissä!

Lisätietoja Innokas-verkoston tapahtumista
Innokas-verkostotapaaminen: http://luovuusjainnovatiivisuus.wordpress.com/2014/01/30/innokas-verkostotapaaminen-minervatorilla-16-1/

Koulun arkea kohtaamassa: http://luovuusjainnovatiivisuus.wordpress.com/2014/01/30/koulun-arkea-kohtaamassa-okl-opiskelijoiden-kanssa/

Linkkejä

Jari Multisilta vieraili Stanfordin yliopistossa tutkijavaihdossa syksyllä 2013 noin viiden kuukauden ajan. Hän esittelee vierailunsa kokemuksia YouTube-videolla: http://www.youtube.com/watch?v=E3JWPXnyfqQ&feature=youtu.be.
Videolla esitellään mm. MOOC-oppimisympäristöjen kehitystä USA:ssa, uusia oppimispelejä, ja pelien avulla oppimista, sekä Stanfordin yliopiston FabLab@School -laboratoriota, jossa lapset voivat toteuttaa omia innovaatioitaan monipuolisilla materiaalien työstölaitteilla, elektroniikalla ja ohjelmoimalla.

Twitteristä löytyy myös paljon muita twiittejä Finnable toimintaan liittyen, hakusanalla #Finnable. Kannattaa käydä katsomassa!

 

Go back